Grand Theatre Amateurweek 2019: Groninger amateurkunst in de spotlight

GRONINGEN - Het Grand Theatre in Groningen zet Groninger amateurkunstenaars in het zonnetje. Dit gebeurt tijdens de Grand Theatre Amateurweek 2019; van maandag 17 tot en met zondag 23 juni.

 Grand Theatre biedt in de Grand Theatre Amateurweek het podium aan Groninger amateurgroepen. Er zijn optredens van het danscollectief van de USVA, theatergroep A-Way Productions, improvisatievereniging Ulteam en de amateurmusici van VRIJDAG.

Daarnaast krijgen de deelnemende groepen de kans om uitgebreid kennis te maken met het reilen en zeilen achter de schermen van het theater aan de Grote Markt.

Programma

  • Dinsdag 18 juni presenteert het USVA Dance Collective een double bill van twee voorstellingen: ‘STRATA’ en 'ALMA MATER'. 'STRATA' is een opzwepende dansvoorstelling vol geavanceerde patronen en liftwerk. In ‘ALMA MATER’ gaan tien vrouwen al dansend op zoek naar wat het betekent om vrouw te zijn.
  • Woensdag 19 juni is de try-out van de voorstelling 'Labyrinth of Lines' van A-Way Productions. In deze voorstelling volgen we vijf dagen uit het leven van patiënten in een psychiatrische kliniek. De voorstelling is een pleidooi voor een gezondere relatie met psychische problemen.
  • Vrijdag 21 juni staat improvisatievereniging Ulteam op de planken met 'Improweerwolven: De Gouden Eeuw'. Ulteam combineert in deze voorstelling improvisatietheater met het populaire kaartspel ‘Weerwolven’.
  • Zondag 23 juni presenteren de muzikanten van VRIJDAG  een dagvullend programma met de mooiste filmmelodieën: van Star Wars tot Titanic en van Amélie tot James Bond.

Meer informatie: www.grandtheatregroningen.nl.