Slapstick met een boodschap | Tip van de programmeur

GRONINGEN - De kaartverkoop voor het hoofdprogramma van Noorderzon begint zaterdag 15 juni. Er gaan dan 32 voorstellingen, concerten en lezingen in de verkoop. Een maandje later volgt de rest. Om je te helpen een keuze te maken, tippen verschillende Noorderzonners in aanloop naar het festival een voorstelling. Hoofd marketing Milou de Boer tipt 'Optraken' van Le Galaktic Ensemble'.

Optraken, uitgevoerd door vijf elegante elastieken heren, trakteert je een dik uur lang op verbluffende, intelligente slapstick. De voorstelling van het Parijse acrobatiekgezelschap gaat over volhouden in een vijandige wereld. Over staan blijven wanneer alles in je omgeving erop gericht is je te laten vallen.

We bedoelen letterlijk vallen in dit geval, want in het universum van Optraken valt er voortdurend van alles naar beneden. Dat wil zeggen: als voor die tijd de grond al niet onder de voeten van het vijftal is verdwenen.

In een poging om al deze zotte hectiek te overleven, zwieren, springen en ontwijken de acrobaten alsof het een lieve lust is. Want ze weten: wie overeind weet te blijven tussen zo veel extern fysiek geweld, hoeft ook de existentiële uitdagingen van het leven niet te vrezen.

Met stip de beste Franse slapstick die je dit jaar zult zien.

Optraken van Le Galaktic Ensemble is van dinsdag 20 augustus tot en met vrijdag 23 augustus te zien in de Romeo Tent in het Noorderplantsoen.

Kaartverkoop

Kaarten zijn vanaf 15 juni verkrijgbaar via noorderzon.nl. Op 1 augustus opent ook een fysiek kaartverkooppunt in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel 11, voor iedereen die liever even live contact wil.

Milou de Boer