'De Wijk De Wereld' brengt de Korrewegwijk en De Hoogte tot leven

GRONINGEN - De Wijk de Wereld brengt donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 juni de verhalen van bewoners van de Korrewegwijk en De Hoogte naar naar Stadsschouwburg Groningen.

De Wijk de Wereld maakt theatervoorstellingen met en over een wijk uit de stad. Hiervoor trekt de theaterwerkplaats eerst een paar maanden met haar theatermakers de wijk in. Ze ontmoeten, delen verhalen, maken theater en muziek, dansen, bezoeken voorstellingen en organiseren optredens in de wijk.

Tenslotte wordt van alle verhalen een muzikale en visuele voorstelling gemaakt, getiteld 'De Wijk De Wereld'. Deze wordt in Stadsschouwburg Groningen aan de rest van de stad getoond. Niet in de vorm van een toneelstuk waarin bewoners een gerepeteerde rol spelen, maar in een wonderlijke ontdekkingstocht door de Stadsschouwburg. 

Korrewegwijk en De Hoogte

Vorig jaar vond de eerste en volledig uitverkochte editie van 'De Wijk De Wereld plaats'. Toen namen bewoners van Selwerd en Paddepoel de Stadsschouwburg over. Ditmaal is het theater een week lang het huis van de bewoners van de Korrewegwijk en De Hoogte.

Wie zijn al die mensen, dag in dag uit onderweg op die drukke Korreweg? Waar gaan ze naartoe en waar komen ze thuis? En welke verhalen leven er een stukje verderop achter de mooiste poort van Groningen, de Cortinghpoort, daar in De Hoogte?

Waar dromen de spelende kinderen in speeltuin D.I.B. van en welke slaapliedjes zingen hun moeders voor ze als ze naar bed gaan?

Van wie is die heerlijke roti in het Floreshuis? En hoe komt die beroemde eierbal van cafetaria Koning toch zo verdraaid lekker...

Wijkbewoners spelen scènes

De scènes worden gespeeld door de wijkbewoners. Ze maakten deze scènes samen met theatermakers en muzikanten van De Wijk De Wereld maakten, te weten Mohamed Yusuf Boss, ZUHAUSE, Rosa da Silva, Remko Wind, Lotte Lohrengel en Philipp Cahrpit.

De voorstellingen van donderdag 13 en vrijdag 14 juni zijn uitverkocht. Zaterdag 15 juni staan twee voorstellingen geprogrammeerd, om 14.30 uur en om 20.15 uur. Kaarten voor deze voorstellingen zijn verkrijgbaar op spotgroningen.nl.