KiKaRoW Rondje NL doet Groningen aan

GRONINGEN - Het KiKaRoW Rondje NL doet zondag 9 juni Groningen aan. Met deze 1400 kilometer lange tocht wordt geld ingezameld voor het onderzoeksproject 'LATER' van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. De teller staat momenteel op € 197.067.

Onder de naam KiKaRoW Rondje NL wordt in veertienden weekenden 1400 kilometer langs ruim 45 roeiverenigingen afgelegd. Leden van roeiverenigingen roeien als ploeg of individueel een deel van het traject mee en laten zich sponsoren. Ook veel roeiverenigingen die niet aan de route liggen hebben inzamelacties gehouden.

The Vin bij De Hunze

Het hart van de tocht vormt zeeroeiboot The Vin, mede bemand door roeiers die inmiddels genezen zijn van kanker, en internationaal gelauwerde roeiers. The Vin meert zondagmiddag aan bij roeivereniging De Hunze in Groningen.

Roeiers van De Hunze hielden de afgelopen weken verschillende acties om geld op te halen voor het project. Zo roeiden drie Hunzeleden bij elkaar 229 kilometer op een roeimachine en werd met groot succes een KikaKoningsmarkt gehouden. 

De Hunze overhandigt zondag het totale Groningse sponsorbedrag.

Zwolle - Groningen

The Vin roeide vorige week, met wisselende bemanningen, van Arnhem naar Deventer en daags nadien van Deventer naar de Overijsselse hoofdstad Zwolle. Komend weekend gaat het van Zwolle naar Assen (zaterdag 8 juni) en van Assen naar Groningen (zondag 9 juni).

Het is de negende etappe van het KiKaRoW Rondje NL. De tocht eindigt 14 juli in Utrecht waar het Prinses Maxima Centrum is gevestigd.