Pizzakoerier in Groningse wijk Lewenborg overvallen: dader vlucht met geld en pizza's

Groningen - Een pizzakoerier is zondagavond overvallen aan de Lichtboei in de Groninger wijk Lewenborg. De dader is een jongeman van rond de twintig, die er vandoor ging met een onbekend geldbedrag en twee pizza's.

De overval vond rond kwart over elf in de avond plaats. Daarop rukte de politie massaal uit. Volgens de politie is onbekend of er een wapen is gebruikt. Voor zover bekend raakte er bij de overval niemand gewond.

De politie heeft met het slachtoffer gesproken. Die wist te vertellen dat zijn belager fietsend op de vlucht is geslagen. De man droeg een dunne zwarte jas en had een zwarte muts op die hij tot aan zijn wenkbrauwen droeg. Hij sprak Nederlands met een licht accent.

Het slachtoffer is vermoedelijk een bezorger van Domino's Pizza. Die keten heeft een vestiging in het iets verderop gelegen winkelcentrum aan de Kajuit. Daar stonden na de overval meerdere politieauto's voor de ingang.

Middels een Burgernetactie wordt ook het publiek opgeroepen uit te kijken naar een verdachte man die na de overval op de fiets vertrok. De gezochte man is tot op heden nog niet gevonden.