Vier aanhoudingen in onderzoek straatroven

HAREN/ PATERSWOLDE - De politie heeft dinsdagochtend vier jongeren aangehouden, die worden verdacht van betrokkenheid bij de straatroven in Haren en Paterswolde.

Het gaat om twee 16-jarige jongens en een 18-jarige jongen, alle drie uit Haren en een 15-jarige jongen uit Glimmen. Het onderzoek is met deze aanhoudingen niet afgerond. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Straatroven

Zaterdagochtend 30 maart werden twee fietsers beroofd en mishandeld op de Rijksstraatweg in Haren, ter hoogte van de kerk. Een paar weken later, zondagavond 21 april, werd een jongen op de Nieuwe Akkers in Paterswolde ernstig mishandeld en beroofd. Twee dagen later, dinsdag 23 april, en zaterdag 27 april werden twee mannen slachtoffer van een straatroof op de Westerveen in Haren. Alle slachtoffers raakten gewond.

Opsporing Verzocht

Dinsdag 28 mei j.l. werd er aandacht besteed in Opsporing Verzocht aan de straatroven. Er werden onder andere verschillende bewakingsbeelden getoond. De politie heeft in het totaal 30 tips binnengekregen.