BTG Award voor 5Groningen-manager Peter Rake

GRONINGEN - Belangenorganisatie BTG heeft Peter Rake van 5Groningen uitgeroepen tot ICT/ Telecommanager van het jaar 2019. De bijbehorende BTG Award werd donderdag uitgereikt op het BTG Business Event in Noordwijk.

De BTG Awards worden jaarlijks uitgereikt aan ICT- en telecommanagers en young professionals die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd op het gebied van innovatieve communicatietechnologie.

Naast Peter Rake waren Arjan Kampman (Head of Digital & IT @ Port of Amsterdam) en Ruben van den Brink (Hoofd Network Services SURFnet) genomineerd in de categorie IT/ Telecommanager van het jaar. 

Innovatieve regio

,,Ik ben ongelooflijk trots op deze blijk van erkenning voor ons 5G programma door vakgenoten uit de telecomsector", reageert Peter Rake. ,,Maar bovenal is het fantastisch dat Groningen hiermee op de kaart wordt gezet als innovatieve regio waar ondernemers en studenten volop profiteren van de kansen die de 5G proeftuin biedt."

Volgens de jury weet Peter Rake diverse stakeholders met verschillende belangen aan elkaar te binden. ,,Hierbij kijkt hij niet alleen naar de technologie maar juist ook naar de praktische oplossingen van ondernemers, die zich hierdoor verder kunnen ontwikkelen. Met als gevolg dat  op dit moment een aantal mooie innovaties is neergezet. Peter is een ambassadeur pur sang. Niet alleen voor het 5G project maar ook voor de provincie Groningen."

In de categorie Young ICT/ Telecom Professional ‘Gebruikers’ won Djoeke Jehee (Royal Schiphol Group) en in de categorie Young ICT/ Telecom Professional ‘Leverancier’ ging de BTG Award naar Jaimy Nijnens (Philips).

5Groningen

5Groningen is een programma van Economic Board Groningen. Het programma is bedoeld om te onderzoeken hoe 5G nieuwe innovaties kan versnellen en creëren.

Ondernemers en non-profit organisaties werken samen met experts uit de telecom, kennisinstellingen en overheid om toepassingen van 5G te testen.