Veteranenvoetbalvereniging Oud Zwart Wit viert 85-jarig bestaan

GRONINGEN - Voetbalvereniging Oud Zwart Wit uit Groningen bestaat 85 jaar. Om dit jubileum luister bij te zetten heeft de club voor zaterdag 15 juni een een veteranentoernooi georganiseerd. Plaats van handeling is Sportpark West End in Vinkhuizen.

Oud Zwart Wit (OZW) is Nederlands enige echte veteranenvoetbalvereniging. Onder het motto ‘dikke buiken en fluwelen passes’ vertonen de beide teams nog wekelijks hun kunsten op Sportpark West End.

In het tweede zijn oud-profs Marcel Roode, Arjan Blaauw, Tieme Klompe, Steve van den Broek Humprey en Lesmond Prinsen naar verluidt nog altijd een lust voor het ogen.

Plezier staat voorop

Het 75 leden tellende OZW geldt als een hechte vriendenclub waar plezier - met elkaar en in de sport - voorop staat. Voorbeelden van het speciale karakter van de club zijn het jaarlijkse nieuwjaarsgaladiner, de zondagtrainingen in de winterstop en de multiculturele samenstelling van het ledenbestand.

Een week na het veteranentoernooi, dat van 10.00 tot 20.00 uur duurt, vieren alle leden nog een feestje op Schiermonnikoog.