Omloop Nieuw Groningen: fietstocht langs dorpskernen nieuwe gemeente

GRONINGEN - Met de Omloop Nieuw Groningen wordt zondag 16 juni een meerdaags programma rond de Dag van de Architectuur, georganiseerd door GRAS, afgesloten. De Omloop Nieuw Groningen is een fietstocht langs vrijwel alle dorpskernen die sinds dit jaar tot de gemeente Groningen behoren.

De tocht beslaat bijna honderd kilometer. Enige conditie is handig, maar een racefiets en strak pakje zijn voor de toergroep niet vereist. Ook ongetrainde fietsers kunnen aanhaken. 

Getrainde fietsers die de route non-stop en in hoger tempo willen afleggen, kunnen mee met een van de groepjes die onder begeleiding van Spaak op hetzelfde moment dezelfde route aflegt. De start vindt voor zowel de toergroep als de hardrijders om 09.30 uur plaats bij wielercafé Spaak in de Oude Boteringestraat.

,,We nodigen iedereen met een fiets en enige conditie uit om de grootte en diversiteit van de nieuwe gemeente te ontdekken. Door langs alle woonkernen te fietsen, ervaar je pas de enorme variatie in het landschap en de bebouwde omgeving”, zegt koersdirecteur Clemens Gielingh.

Architectuurliefhebbers, toerfietsers en wielrenners kunnen zich op dagvandearchitectuurgroningen.nl aanmelden voor de fietstocht. Deelname is gratis.