Waarom is een strijkvrij overhemd een must-have?

Aangeboden door: Overhemden.com

Overhemden strijken... niemand wordt er gelukkig van en je kunt de tijd beter besteden. Gelukkig voor ons is er oplossing en je hebt er vast al eens van gehoord: het strijkvrije overhemd. Benieuwd naar wat een strijkvrij overhemd precies is? En of er nadelen zijn aan een strijkvrij overhemd? Ontdek snel waarom het strijkvrije overhemd een must-have is!

Wat is een strijkvrij overhemd? 

Er is verschil tussen normale overhemden en strijkvrije overhemden. Het verschil zit hem in de stof. De rest van het overhemd; de romp, knoopjes, mouwen, boord en manchetten zijn hetzelfde. De stof is anders omdat het behandeld is met een chemische substantie. Het goedje zorgt dat kreukels minder snel ontstaan én na het wassen verdwijnen. Pas wel op dat je het overhemd niet te heet wast - lees goed de wasvoorschriften. Te heet wassen zorgt ervoor dat het chemische goedje uit het overhemd wordt verwijderd. Hang na het wassen het overhemd aan een hanger op. Het gewicht van het water zorgt ervoor dat het overhemd recht getrokken wordt en dus kreukels verdwijnen. 

Zijn er nadelen aan een strijkvrij overhemd? 

Vlekken in overhemden moet je op een andere manier behandelen. Men wast normaal het kledingstuk heet om de vlek eruit te krijgen. Wij raden aan om dit niet te doen met een strijkvrij overhemd. Om vlekken uit een strijkvrij overhemd te verwijderen is het verstandig om eerst vlekkenverwijderaar te gebruiken. Vervolgens was je het overhemd op de normale manier. 

Waar moet je rekening mee houden? 

100% strijkvrije overhemden bestaan niet. Verschillende overhemden merken erkennen dat het niet verstandig is om een 100% strijkvrij overhemd te hebben. Een van deze merken is bijvoorbeeld Eton: “Er is één belangrijke reden waarom wij geen volledig strijkvrije overhemden maken: ze zijn niet ademend”. Volledig strijkvrije overhemden zijn behandeld met ammonia en hebben als nadeel dat ze na tien tot twintig wasbeurten het effect kwijtraken. 

Samenvattend 

Strijkvrije overhemden bestaan zeker, maar de maten van strijkvrij verschilt. Het is verstandiger om voor een merk te kiezen dat aangeeft niet 100% strijkvrij te zijn. De meeste kreukels zullen na het wassen niet meer zichtbaar zijn.  Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in strijkvrije overhemden? Kijk dan op overhemden.com en kies uit meer dan 1000+ strijkvrije overhemden.