Grote tentoonstelling over The Rolling Stones in Groninger Museum

GRONINGEN - Het Groninger Museum wijdt volgend jaar een expositie aan de rockband The Rolling Stones. 'The Rolling Stones' is vanaf oktober 2020 in het Groninger Museum te zien.

De expositie toont ruim vierhonderd originele objecten uit de verzameling van The Rolling Stones. Niet alleen instrumenten en stage-designs, maar ook zeldzame audiofragmenten, persoonlijke dagboeken, kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het verblijf in Edith Grove in Londen.

Aangevuld met uniek filmmateriaal en interactieve technologie, geeft de tentoonstelling een uitgebreide inkijk in vijftig jaar The Rolling Stones. 

Culturele historie

De bredere context van decennia culturele historie komt eveneens aan bod, met materiaal van kunstenaars, ontwerpers, artiesten en schrijvers; van Andy Warhol, Shepard Fairey, Alexander McQueen en Ossie Clark tot Jeff Koons en Martin Scorsese.

Goede herinneringen

,,We zijn ongelooflijk blij dat we The Rolling Stones weer naar Groningen kunnen brengen na hun legendarische concert in 1999", zegt directeur Andreas Blühm van het Groninger Museum. ,,De tentoonstelling brengt goede herinneringen naar boven en geeft uitgebreid inzicht in dit vierkoppige culturele fenomeen dat van grote invloed was op de twintigste eeuw en nog steeds is.”

Viering en thematisch onderzoek

Ileen Gallagher, is conservator van de tentoonstelling. ,,De Rolling Stones-tentoonstelling is een viering van en thematisch onderzoek naar de band die rock and roll en de cultuur daaromheen meer dan een halve eeuw definieerde", zegt zij. ,,Het is een overweldigende ervaring waarbij hun muziek, kunst, vormgeving, mode, fotografie en film samenkomen.”

Eerste internationale tentoonstelling

'The Rolling Stones' is de eerste internationale tentoonstelling ooit over de wereldberoemde rockband. De tentoonstelling was eerder te zien in Londen, de Verenigde Staten en Azië. Met de expositie (in vernieuwde vorm) in Groningen wordt een tour door Europa afgetrapt.

De voorverkoop van de tickets gaat in mei 2020 van start.