Eindexamententoonstelling Academie Minerva in Oude Suikerfabriek

GRONINGEN - Academie Minerva presenteert van zaterdag 22 tot en met donderdag 27 juni het werk van de eindexamenstudenten van haar bacheloropleidingen Autonome Beeldende Kunst, Vormgeving en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, en de masterstudenten van het Frank Mohr Institute. De expositie is getiteld: '(Un)Formed'. Plaats van handeling is de Oude Suikerfabriek in Groningen.

'(Un)Formed' toont het werk van 160 afstuderende bachelor- en masterstudenten. Gestart als nieuwsgierige, onderzoekende studenten hebben zij zich de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen tot kunstenaars, vormgevers en docenten.

'Onze afgestudeerde studenten staan op een kruispunt en zijn tegelijkertijd gevormd én ongevormd', schrijft Academie Minerva in een persbericht. 'Gevormd door hun gevolgde opleiding, maar nog open voor alle mogelijkheden in de toekomst. Masterstudenten hebben zich tijdens hun studie steeds meer gefocust en onderzoeken steeds dieper hun eigen artistieke praktijk. Het proces van de bachelorstudenten kenmerkt zich juist door exploratie en ervaringen. Het resultaat is een tentoonstelling waarin disciplines zich vermengen en de randen van het gangbare worden opgezocht. Het maken is daarbij altijd het uitgangspunt.'

Prijzen

De expositie wordt zaterdag 22 juni om 13.00 uur geopend door dean Dorothea van der Meulen van Academie Minerva. Om 16.00 uur worden de Academie Minervaprijs voor Vormgeving, de Academie Minervaprijs voor Beeldende Kunst en het Reisma van den Burgstipendium uitgereikt.

De Academie Minervaprijs voor Vormgeving en de Academie Minervaprijs voor Beeldende Kunst geven de winnaar een vliegende start aan het begin van zijn of haar carrière. Ze ontvangen ieder € 2000.

Het Reisma van de Burgstipendium is vernoemd naar de Friese schilder Cor Reisma (1902-1962) en ingesteld door zijn familie. Het tweejaarlijkse stipendium ter waarde van € 10.000 is bedoeld om recent afgestudeerden uit alle disciplines van Academie Minerva een kans te bieden om hun werk door middel van een (inter)nationaal project verder te ontwikkelen.

Meer informatie: www.hanze.nl/minerva.