Studentencongres gul voor UMCG Alheimerfonds

GRONINGEN - De organisatie van het International Student Congress Of (bio)Medical Sciences (ISCOMS) heeft het UMCG Alheimerfonds 8300 euro geschonken. De cheque werd op de sluitingsceremonie van de 26ste editie van het congres overhandigd aan de penningmeester van het fonds, neuroloog Jeroen de Vries.

ISCOMS staat bekend als een van de meest vooraanstaande (bio)medische studentencongressen in de wereld. De 26ste editie van het congres vond van 3 tot en met 7 juni plaats in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Goed doel

ISCOMS steunt ieder jaar een goed doel. De organisatie zamelt gedurende het jaar met sponsorlopen, fietsen, quizzen en andere acties geld in, maar ook de ruim zevenhonderd congresgangers uit ruim zeventig landen dragen een steentje bij.

UMCG Alzheimerfonds 

Het UMCG Alzheimerfonds financiert kleine projecten die het onderzoek naar dementie helpen of projecten die het welzijn van mensen met dementie in het UMCG vergroten.

Te denken valt aan het mede mogelijk maken van informatiebijeenkomsten over mensen met een verstandelijke handicap en dementie, of de aanschaf van tablets met bijhorende software waardoor geheugenpoli-patiënten beter voorbereid hun diagnose proces ingaan.