Miami fries en dood bier bij Terrassen Festival

GRONINGEN - „Amarin, wil je in de zweefmolen?” vraagt haar moeder. Da’s wel cool toch?” Amarin heeft er nog niet veel oren naar. Meike en Hannah wel. De twee meiden maken talloze rondjes in de zomerzon.

Zondagmiddag 16 juni, de vijfde en laatste dag van het Terrassen Festival in Stadspark. Het gezelschap is geen eenheidsworst maar juist erg gemêleerd. Jong en oud vermaakt zich op de bankjes tussen de bomen. Voor een bekertje betaal je vier euro waar alle drankjes in gaan. Het grote voordeel is dat er geen plastic op het gras is te zien. Het gevolg van deze duurzaamheid is dat er gasten zijn die hun bekertje voor twee euro doorverkopen.

De tekst gaat verder na de video.

Jeremy en Redmar van Miami fries staan vrolijk in hun kraam. „Dit is het eerste evenement waar we staan”, zegt Redmar. „Het is nu even rustig maar op de avonden wordt het druk. Vrijdagavond was het vol.” De friet wordt met zorg in het zakje met seperaat bakje mayo geserveerd en is zalig.

Manon, Aniek, Jildou, Falko en Quint spelen een potje kaart. De jeugd is net neergestreken. „Ik kom voor het vlees”, lacht Falco. „En ook voor het bier maar dat is dood.” De jongelui weten niet of het bezoek voor herhaling vatbaar is. „We zijn hier nog maar net”, zegt Aniek.

De sfeer is ontspannen. Precies zoals het hoort op een terras. Af en toe een beat die ook snel weer verdwijnt. Het gaat hier vooral om de eterij. En dat is er in overvloed. Het eerste Terrassenfestival is een feit.

Ineke Doornbos