Hoofdlocatie Ambulancezorg Groningen officieel geopend

GRONINGEN - Voorzitter Han Noten van branchevereniging Ambulancezorg Nederland heeft zaterdag de officiële openingshandeling verricht van de nieuwe hoofdlocatie van Ambulancezorg Groningen. Hij werd hierin bijgestaan door de jongste medewerkster en de medewerker met de minste dienstjaren van Ambulancezorg Groningen.

De ambulanceposten aan de Sontweg en de Kastanjelaan waren gedateerd en te klein voor het aantal ambulances. Deze ambulanceposten zijn daarom, na vijftien jaar, samengevoegd tot één ambulancepost aan de Gotenburgweg.

Deze locatie biedt meer dan twee keer zoveel ruimte en is daarmee toekomstbestendig.

Het hoofdkantoor verhuisde eveneens naar de Gotenburgweg. 

Toekomstbestendig pand

,,We waren op zoek naar een plek, waar ruimte is voor ons wagenpark en een toekomstbestendig pand", zegt directeur/ bestuurder Bert Benthem van Ambulancezorg Groningen.

,,De locatie is geschikt om snel de provincie in te kunnen alsook de binnenstad van Groningen. In de stad groeiden we uit ons jasje, dus ik ben erg blij met de verhuizing naar de Gotenburgweg.” 

Twee panden

De nieuwe locatie bestaat uit twee panden en biedt plaats voor ruim honderd ambulancemedewerkers, 45 kantoormedewerkers, zestien ambulances, twee motoren en de ambulance-bikes.

Daarnaast is er ruimte voor het voertuig infectieziekten, verschillende OvDG-voertuigen, reservevoertuigen en het Univerzeum, het onderzoeks/ ontwikkel- en opleidingscentrum van Ambulancezorg Groningen.

Verhuizing in twee fases

De ambulancepost aan de Gotenburgweg was in de zomer van 2018 al operationeel. In het najaar verhuisde ook het kantoorpersoneel.

Voorlopig blijft nog wel een aantal ambulances uitrukken vanaf de Kastanjelaan. Dit vanwege de spreiding en de beschikbaarheid van ambulances.