Team Run4Grunn rent 240 kilometer voor Ronald McDonald Huis Groningen

GRONINGEN - Team Run4Grunn loopt zaterdag 22 en zondag 23 juni 240 kilometer hard. Het uit tien Groningers en Drenten bestaande team hoopt hiermee 10.00 euro op te kunnen halen voor het Ronald McDonald Huis Groningen.

Team Run4Grunn is een van de bijna veertig teams die deelnemen aan de HomeRun: dé sponsorloop van het Ronald McDonald Kinderfonds. Deelnemers lopen in teamverband 240 kilometer in 24 uur.

De hardlopers starten zaterdag op het Lange Voorhout in Den Haag. Ze leggen vervolgens een route in hartvorm af; via Rotterdam, Gouda, Utrecht, Hilversum, Amsterdam, via Leiden terug naar Den Haag. De route komt langs vijf Ronald McDonald Huizen.

Ronald McDonald Huis Groningen

In het Ronald McDonald Huis in de Oosterparkwijk in Groningen kunnen ouders verblijven gedurende de ziekenhuisopname van hun kind. Broertjes en zusjes kunnen gewoon mee en het pand is voorzien van alle faciliteiten die mensen thuis ook hebben, van keuken tot wasmachine.

Een nacht doorbrengen in het Ronald McDonald Huis kost de ouders vijftien euro. De rest wordt betaald vanuit donaties en giften.

10.000 euro

Het Gronings/ Drentse team heefr al ruim 9000 euro opgehaald voor het goede doel. Het gaat dan om persoonlijke donaties en bedrijfsdonaties. Ook heeft het team spullen verkocht op de koningsmarkten.

De lopers hopen in totaal 10.000 euro aan het Ronald McDonald huis in Groningen te kunnen overhandigen. Het team steunen kan via home-run.nl/teams/team-run4grunn.