Lefier gaat woningen Paddepoel-Zuid renoveren

GRONINGEN Er is een doorbraak in het geschol dat huurder van woningen in het zuiden van Paddepoel hadden met Lefier. De verhuurder wil de woningen renoveren en op het niveau van energielabel A.

Huurder liepen (samen met de SP al een tijdje te hoop tegen de omstandigheden waarin ze moeten wonen. In een zwartboek zijn de klachten van 60 huurders opgenomen. Ze klagen over schimmel, muizen, vocht en tocht in huis.

Afgelopen week bezocht een delegatie van de huurders het hoofdkantoor van Lefier om de klachten aan te bieden. De klachten zijn mede aanleiding van Lefier om de huizen te renoveren.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: ,,Erg goed dat Lefier de problemen van de huurders serieus neemt en plannen voor renovatie maakt. Het laat zien dat wanneer huurders hun krachten bundelen, zij zelf verbeteringen kunnen afdwingen. Natuurlijk moet Lefier op korte termijn de acute problemen met schimmel en muizen oplossen.”

De huurders waren tevreden met de toezeggingen van Lefier maar blijven vinger aan de pols houden. Huurder Sabrina: “Na jaren achterstallig onderhoud gaat Lefier nu eindelijke iets aan de woningen doen. Voor ons is het belangrijk dat de woonlasten niet stijgen. Veel huurders hebben nu al moeite om de hoge energie- en huurprijzen te betalen.” Binnen een aantal weken gaat Lefier een bewonersavond organiseren en zullen huurders thuis bezoek krijgen van medewerkers van Lefier.