Proef: Populierenlaan in Selwerd vanaf 25 juni halverwege afgesloten voor auto’s

GRONINGEN Bewoners van de Populierenlaan in Selwerd willen een veilige straat, zodat kinderen er fijn kunnen spelen en iedereen veilig kan oversteken. Daarvoor bedachten ze een plan.

Vanaf dinsdag 25 juni staat in het midden van de straat een afsluiting. Auto’s kunnen er niet langs. Fietsen, brommers en voetgangers wel.

,,Het verkeer in de straat geeft ons overlast”, zegt buurtbewoonster Annelies Wierenga. ,,De weg loopt van noord tot zuid, auto’s maken vaart en er zijn al een paar ongelukjes gebeurd. Kinderen kunnen niet veilig op straat spelen.”

Een paar bewoners zijn daarop naar buurtregisseur Daan Kingma gestapt. Daarna ging het vlot: vanaf 25 juni staan in het midden van de straat blokken die de weg afsluiten, waarbij auto’s een stukje moeten omrijden. ,,Nu kunnen kinderen makkelijker van het speeltuintje naar het grasveld komen”, zegt Annelies. ,,Voor dit veldje zoeken we een leuke invulling voor kinderen die wat ouder zijn. Misschien een voetbalkooi? Alle ideeën zijn welkom!”

Op vrijdag 28 juni viert de buurt de afsluiting van de straat met koffie, thee en een springkussen. Iedereen is welkom van 15.30 uur tot 19.00 uur. Na drie maanden bekijken bewoners of de afsluiting is bevallen.