Hunze junioren op dreef in Rotterdam

GRONINGEN Bij de afsluitende roeiwedstrijden van het seizoen behaalden de junioren van De Hunze diverse klinkende overwinningen.

Lucas Keijzer behaalde als 16-jarige een spectaculaire overwinning in de Jongens 18 Skiff in een knappe tijd van 7.26 . De junioren scoorden ook goed bij de Meisjes 8’en. Er was een overwinning voor Marg van der Wal en Wouke Molema in de M18 8+ en voor Louise Liemberg, Anna Menke en Jente Jongsma in de M16 8+ . Jente Jongsma en Louise Liemberg roeiden naar overwinning in de M16 skiff. Louise Liemberg was daarmee de snelste skiffeur in haar categorie (foto’s 4, 5 en 6). Deze twee roeisters roeiden samen met Anna Menke en Vera Meijrhof van Wetterwille uit Leeuwarden naar een knappe overwiniing in de dubbelvier.

De M16 groep van De Hunze was daarmee de meest succesvolle groep van Nederland en ontving daarvoor de beker van het Orca Juniorenklassement. Anna Menke won dit klassement als individueel roeister. Hannah van der Sluijs behaalde twee mooie overwinningen met de ploeg die half augustus Nederland vertegenwoordigt op de WK Junioren in Tokyo.

De selecties voor dit WK en voor het EK junioren in Italie zijn later deze week definitief bekend.