Gedurfde publieksparticipatie met een sadistisch randje | Tip van de Programmeur

GRONINGEN Nog maar een maandje en dan gaat Noorderzon 2019 los! Sinds deze week kun je je kaarten bemachtigen voor alle voorstellingen die online in de verkoop gaan.

De rest is tijdens Noorderzon op locatie te koop. Om je te helpen een keuze te maken, tippen verschillende Noorderzonners in aanloop naar het festival (15-25 augustus) een voorstelling. Deze week daagt Hadassa Oostindiër (stagiaire Communicatie & Marketing) je uit je morele grenzen te verleggen met This Work About The Orange van Marco Chenevier.

Heb jij wel eens de neiging gehad om tijdens een voorstelling op te staan en mee te doen? Om hardop commentaar te leveren? Of mee te dansen? Hoe ver zou je gaan? Marco Chenevier - dé verrassingshit van Noorderzon 2017 - komt dit jaar terug om samen met Elena Pisu een experiment met je aan te gaan. Beide dansers laten hun choreografie regelmatig onderbreken door een robotstem die je opdrachten geeft. Zoals: wie laat de lactose-intolerante theatermaker zonder blikken of blozen een glas melk leegdrinken voor een beloning van vijf euro? En wie roept naar goed geweten ‘stop!’ en kiest daarmee voor een lege portemonnee? De dansers wurmen zich in de pijnlijkste poses om je op tragikomische wijze te confronteren met thema’s als moraal, machtsverhoudingen en goed en kwaad, in een tijd waarin we geneigd zijn onze ziel voor een schamel bedrag te verkopen aan de duivel. Hoe ver durf jij te gaan?

This Work About The Orange is te zien van 21-23 augustus in de Ophelia Tent in het Noorderplantsoen. Kaarten zijn nu al te verkrijgen via www.noorderzon.nl. Liever even live contact en een fysiek aandenken aan de 29e editie van het festival? Kom dan donderdag 1 augustus naar de feestelijke opening van het Ticket- & Infocentrum in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel 11. Maak deel uit van de interactieve talkshow Arno’s Aperitief, koop je kaarten, ontmoet Noorderzon-artiesten en maak kans op mooie prijzen!

Hadassa Oostindiër, stagiaire Communicatie & Marketing Noorderzon.