Selectie Buijs nog niet helemaal compleet

GRONINGEN Met nog ruim twee weken te gaan is de selectie van FC Groningen nog steeds niet helemaal compleet.

Er ontbreken nog een vierde doelman en twee alternatieven voor de achterste linie. Voorin en op het middenveld zijn alle posities dubbel bezet.

Toch had FC Groningen graag nog een aanvallende versterking willen halen. De club zag in de Japanse belofte Keito Nakamura namelijk een aantrekkelijke toekomstige opvolger voor Ritsu Doan. Maar omdat de 21-jarige international nog steeds niet is vertrokken, zag Nakamura geen heil in een transfer naar Groningen. De bijna 19-jarige aanvaller had nog maar net een basisplaats bij zijn club Gamba Osaka en wil bij een nieuwe club niet meteen op de bank komen. De kans is groot dat Nakamura op zondag 10 augustus desondanks in de Euroborg te bewonderen is, maar dan in het shirt van tegenstander FC Twente.

De spelers die FC Groningen nu nog aan de selectie wil toevoegen zullen vrijwel zeker bij de competitiestart geen basisspeler zijn. Dat geldt zeker voor de vierde keeper, maar ook voor de back-up voor Deyovaisio Zeefuik. FC Groningen heeft in Tapmahoe Sopacua een talentvolle rechtsback, maar de 19-jarige heeft na zijn zware enkelblessure van vorig jaar een ‘jas’ uitgedaan, zoals trainer Danny Buijs het uitdrukt. Fysiek is hij nog niet helemaal op het oude niveau.

De bij voorkeur linksbenige centrale verdediger zal meer zicht op speeltijd krijgen omdat FC Groningen nu slechts drie centrale verdedigers in de selectie heeft: Mike te Wierik, Samir Memisevic en Ko Itakura. Memisevic heeft nog steeds last van een blessure die hem vorig seizoen ook al plaagde en staat voorlopig nog enkele weken aan de kant. Dat maakt de spoeling centraal achterin flinterdun. Want van de middenvelders heeft alleen Tom van de Looi ervaring om in de verdediging te spelen.

Wim Masker