Arjen Robben zwemt Groningen Swim Challenge

Wat Maarten van der Weijden in het groot kan, kan Arjen Robben in het klein. De voetballer doet zaterdag 31 augustus mee aan de Groningen Swim Challenge.

 Robben doet niet vanaf de start mee. Hij zwemt de laatste acht kilometer mee.  De Groninger voegt zich bij de ruim 170 zwemmers die in estafettevorm de afstand tussen Zoutkamp en Groningen afleggen om geld in te zamelen voor het UMCG Kankerresearchfonds.

Ambassadeur

Robben is al jaren als ambassadeur verbonden aan de Groningen Swim Challenge en was is die hoedanigheid meerdere malen aanwezig rondom het evenement. Het beëindigen van zijn carrière gaf hem de ruimte om een nieuwe sportieve uitdaging aan te gaan. Robben: ,,Ik heb nu de kans om zelf het water in te gaan. Acht kilometer zwemmen dat is een grote uitdaging voor iemand die niet gewend is dergelijke afstanden te zwemmen, maar voor het goede doel ga ik die graag aan!” Er is nog plek in de City Swim

De oud topvoetballer duikt bij de Dorkwerdersluis het water in met onder andere Kay van der Kooi, de weduwnaar van Paulien van Deutekom. Van der Kooi zwemt de volledige 35 kilometer vanuit Zoutkamp solo ter nagedachtenis van zijn begin dit jaar overleden vrouw.

 Hij is al maanden in training en zwom onlangs nog zes kilometer mee met Maarten van der Weijden. Beide zwemmers zullen met de rest van het deelnemersveld richting Oosterhaven begeven, alwaar vanaf 18.00 uur de eerste zwemmers zullen finishen. 

De Groningen Swim Challenge vind 31 augustus voor de zesde keer plaats. Er zijn nog plaatsen voor de City Swim, anderhalf kilometer door de Groningse grachten. Klik hier voor meer informatie over het evenement.