Allard Jonkers nieuwe hoofdcoach Rugby Club Groningen

Topcoach Allard Jonkers is de nieuwe hoofdcoach van Rugby Club Groningen. De zeer ervaren Jonkers heeft zich voor minimaal een jaar aan de Groningers verbonden.

Allard Jonkers was in het verleden onder meer drie jaar hoofdcoach van Rugby Club ’t Gooi, één van de topclubs in Nederland. Daarnaast werkte hij als coach met de Nederlandse A-selectie en werkt hij met de onder 20-selectie voor Rugby Nederland.

,,Ik kom oorspronkelijk uit Drenthe. Toen ik weer naar het Noorden verhuisde, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Noord-Nederland heeft namelijk ontzettend veel rugbytalent, maar er is nog geen club die uitkomt op het hoogste niveau. Al het talent trekt momenteel dus weg naar de topclubs elders in het land. Dat is zonde. Daar wil ik verandering in brengen, samen met Rugbyclub Club Groningen en de rest van de regio", motiveert Jonkers zijn keuze voor Rugby Club Groningen

Eerste Klasse

Het eerste team van Rugby Club Groningen is de afgelopen zeven jaar twee keer gepromoveerd. Het voorbije seizoen waren de Groningers op het op een na hoogste niveau actief: de Eerste Klasse.

Ze speelden zelfs een play-off voor promotie naar het hoogste niveau, de Ereklasse. Deze wedstrijd werd echter met 20-12 verloren van Utrechtse Rugby Club.

Heren 1 van Rugby Club Groningen komt daarom in het seizoen 2019-2020 opnieuw uit in de Eerste Klasse.