25 speelambassadeurs bezorgen stad-Groninger kinderen vakantiegevoel

Jantje Beton heeft 25 Groningse jongeren opgeleid tot speelambassadeur, ofwel ‘expert in spelen’. Zij zorgen de komende weken voor heel veel speelplezier én een echt vakantiegevoel bij kinderen in de Groningse speeltuinen. Zodat de kinderen die niet op vakantie gaan na de zomer net zoveel leuke verhalen te vertellen hebben als hun vriendjes.

Knutselen in de speelhoek vol lege flessen en dozen, klauteren over het klimrek dat omgetoverd is tot ridderkasteel of lekker ravotten in een grote bult zand. De jongeren hebben van alles bedacht. En precies dat is waar Jantje Beton op inzet.

Kinderen de vrijheid laten ervaren zelf te kunnen kiezen wat ze willen doen. Want pas dan ontstaat een echt vakantiegevoel.

Extra handen in speeltuinen

Ook voor speeltuinen is de hulp van de jongeren van grote waarde. ,,We zijn heel blij met wat extra handen”, vertelt Daniëlle Heijligers, projectmedewerker van Speeltuincentrale Groningen.

,,In voorgaande jaren waren de speeltuinen beperkt open in de zomer, door een tekort aan vrijwilligers. Dankzij de jongeren blijft iedereen in de buurt actief in de vakantie en blijven de kinderen zich speels ontwikkelen.”

De activiteiten vinden deze en volgende week plaats in speeltuin Oosterparkwijk, De Hoogte en Vinkhuizen en in de weken 32 en 33 in speeltuin Selwerd.