'Heel mooi jaar' voor Groninger roeivereniging De Hunze: 6 junioren naar internationale toernooien

De Hunzejunioren Hannah van der Sluijs (18) en Felix Mebius (17) vertegenwoordigen Nederland begin augustus op het WK roeien voor junioren in Tokio. Vier andere Hunzeroeiers worden afgevaardigd naar 'het officieuze junioren-EK', de Coupe de la Jeunesse.

Dat Van der Sluijs en Mebius naar Tokio mogen is best bijzonder: de roeibond selecteert in totaal slechts zeven jongens en zeven meisjes om op het WK te roeien. De bond stuurt bovendien ook Hunzeroeiers Wouke Mollema (17), Marg van der Wal (15), Lucas Keijzer (16) en Tijn Lubbert (16) naar de Coupe de la Jeunessein het Italiaanse Corgeno.

Meest succesvolle roeivereniging van Nederland

,,We hebben een heel mooi jaar'', zegt Frank de Vries, juniorencommissaris bij De Hunze. Niet alleen wonnen de Groningse wedstrijdroeiers meer dan veertig keer op een nationale wedstrijd, de ploeg sleepte ook de zogenaamde ARB-beker in de wacht voor de meest succesvolle roeivereniging van Nederland.

De Coupe de la Jeunesse vindt plaats van vrijdag 2 augustus tot en met zondag 4 augustus. Het wereldkampioenschap in Tokio duurt van 7 augustus tot en met 11 augustus.