Woodstock herleeft na 50 jaar op Noorderzon

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat ruim 400.000 jongeren naar het legendarische popfestival Woodstock trokken. Op Noorderzon blikt stadshistoricus Beno Hofman terug op het festival en brengt het onwaarschijnlijke verhaal van een Groningse band die naar Woodstock ging.

Precies vijftig jaar na Woodstock herleeft het legendarische popfestival vijf dagen tijdens Noorderzon in een korte voorstelling. Beno Hofman brengt van 20 tm 24 augustus het verhaal van een Groningse band die naar Woodstock ging en geeft het publiek een inkijkje in het Groningen van 1969.

Fleetwood Mac in de Korenbeurs

Net als vorig jaar toen hij Plopatou speelde, treedt Hofman op met de muzikanten Kirsten Otten en Froukje Wijbenga en is de voorstelling gebaseerd op historische gebeurtenissen. Zo komen onder andere de manifestaties van Provadya en het optreden van Fleetwood Mac in de Korenbeurs voorbij.

‘Na Woodstock’ wordt op vijf avonden opgevoerd vanaf 5 uur in de galerie Grachtstraat 70. De kaartverkoop is voor aanvang van de voorstellingen aan de deur.