Countrymuziek op de vierde editie van Brink Pop Peize

Countryband Mississippi uit Groningen treedt op op de vierde editie van Brink Pop in Peize. De Groningse band speelt op zondagmiddag 24 augustus vanaf 16.00 uur.

Elke laatste zondagmiddag van de maanden mei tot en met september spelen er bands op de brink in Peize, een evenement voor muziekliefhebbers: een relaxte sfeer.

Mississippi is in de lente van 2009 is opgericht. Vijf heren en een dame die allen hun sporen in de muziek ruimschoots hebben verdiend namen het initiatief om deze band op te richten. Als men vanuit Nashville richting Texas rijdt, passeert men de langste rivier van Amerika: de Mississippi. Soms is deze rivier rustig en is het wateroppervlak als een spiegel, maar op een ander moment verandert de rivier in een woeste stroom en treedt zij buiten haar oevers. Het is dit beeld dat men bij een optreden van Mississippi krijgt: het repertoire is vol afwisseling en verveelt nooit!

Het repertoire bestaat uit songs van top-artiesten uit de Amerikaanse country-traditie: Heather Myles, Tanya Tucker, Dwight Yoakem, Buck Owens, Mavericks en natuurlijk ‘good old’ Johnny Cash. De musici van Mississippi hebben allen ruime ervaring opgedaan in diverse bekende bands, prijzen gewonnen en spelen de country-muziek ‘van binnen uit’. Hartverscheurende duetten tussen zangeres Karin en zanger Marcel brengen de luisteraar in beroering. Anne tovert prachtige geluiden uit zijn pedalsteel-gitaar.