Van de Looi verlaat FC Groningen en gaat op huurbasis naar NEC

Tom van de Looi vertrekt op huurbasis naar NEC. De clubs zijn eruit. De 20-jarige middenvelder van FC Groningen moet woensdag alleen nog medisch worden gekeurd in Nijmegen.

Voor Van de Looi stond in de aanloop naar dit voetbalseizoen één ding vast: hij moest en zou spelen. Nog een jaar zitvlees kweken op de bank van FC Groningen zou niet bevorderlijk zijn voor zijn ontwikkeling, zo redeneerde hij.

De zoon van trainer Erwin van de Looi vond daarin de technische staf en de clubleiding aan zijn zijde. Het had nog even wat voeten in aarde, omdat de selectie van FC Groningen niet op sterkte was en Van de Looi nog als eventuele stand-in werd gezien voor de positie van centrale verdediger. Tijdens de voorbereiding speelde hij een aantal keren op die dun bezette positie bij FC Groningen. De club laat de middenvelder uit eigen opleiding nu toch gaan.

Ernest Faber

Op huurbasis, om ervaring op te doen. ,,Want we zien het nog wel degelijk in hem zitten’’, aldus trainer Danny Buijs vorige week over zijn pupil. Van de Looi doorliep de gehele jeugdopleiding van FC Groningen en debuteerde twee seizoenen geleden onder trainer Ernest Faber. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2021.

Het vertrek van Van de Looi hangt mogelijk samen met de komst van een andere speler, want FC Groningen wil zich dolgraag versterken met Ahmed El Messaoudi. Of dat lukt is de vraag. Er nog meerdere kapers op de kust voor de 24-jarige multifunctionele speler van KV Mechelen, die zowel op het middenveld als in het hart van de defensie uit de voeten kan.