Nieuwe routes Bauke Mollema Tocht voeren wielrenners door Slochteren, Onderdendam en Warffum

De Vismarkt in Groningen is zondag 25 augustus vertrekpunt van de zevende editie van de Bauke Mollema Tocht. Uiteraard staat de naamgever van deze toertocht zelf al op de deelnemerslijst.

De Bauke Mollema Tocht voert over de wegen die de in Groningen geboren en in Zuidhorn opgegroeide profwielrenner Bauke Mollema fietst in voorbereiding op de grote wielerrondes. De nieuwe routes gaan onder andere door de dorpjes Slochteren, Onderdendam en Warffum.

Deelnemers kunnen kiezen voor een rit van van 65, 85, 125 of 200 kilometer. De 32-jarige Mollema fietst zelf de 125-kilometerroute.

Tussensprintjes

Twee tussensprintjes zorgen voor een extra uitdaging. De eerste tussensprint, ‘Mollemalen’, loopt over de Graauwedijk en heeft een lengte van 2,5 kilometer.

De tweede tussensprint loopt over de Groenedijk. Deze meet 200 meter.

Vrijwillige donatie bij inschrijving

De inschrijving voor de Bauke Mollema Tocht loopt tot en met 22 augustus. Bij de inschrijving kan een vrijwillige donatie gedaan worden aan Fiets voor een Huis, het officiële goede doel van het evenement.

Deelnemers krijgen, behalve een medaille, een persoonlijke video en foto, professionele voeding, fietsreparatieservice en medische zorg.