Terug in de tijd met de Bommen Berend Expeditie

Ontdek waar Bommen Berend de stad aanviel en hoe de Stadjers zich manhaftig verzetten. De bisschop van Munster schoot met grote kanonnen op de stad vanaf het zuiden. En die kanonskogels ontploften. Waar sloegen ze in en wat voor schade richten ze aan?

Dit leer je tijdens de Bommen Berend Expeditie, georganiseerd door de mannen van Struun’n in samenwerking met de Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken en het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Waar lagen de Stadjers onder leiding van Rabenhaupt achter de wallen en hoe heldhaftig verdedigden zij onze stad? En waarom is de stad toen niet veroverd? Beleef het zelf op deze spannende expeditie. Loop mee in de Bommen Berend Brigade mee door de stad en waan je even terug in 1672. Ontdek met ons de sporen van het beleg en van het ontzet.

De expeditie is op dinsdag 27 en woensdag 28 augustus onder leiding van Mick Hartstra en Gerard Vonk, de mannen van Struun’n en begint om 15.00 en om 17.00 uur. De tocht van 17:00 uur is speciaal voor gezinnen met kinderen die van 15:00 uur voor iedereen. Kosten zijn 12,50 euro p.p. Kinderen tot 14 jaar 5 euro. Opgave via www.struunn.com