Albert Heijn Paddepoel weer open na verbouwing

Albert Heijn in het winkelcentrum Paddepoel in Groningen is na een ingrijpende verbouwing weer open. De winkel heeft nu het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn. Klanten vinden er een veel ruimer assortiment aan verse producten als groente, fruit, kant-en-klaarmaaltijden, brood, banket, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. Het afrekenen gaat sneller met zelfscankassa’s. Daarvoor kunnen klanten een handscanner gebruiken of boodschappen scannen met de AH-app op hun mobiele telefoon.

,,De eerste reacties zijn zeer positief. We krijgen veel complimenten en daar zijn we erg blij mee”, vertelt supermarktmanager Marije Douwstra. Ze is trots op de nieuwe winkel waarin vers centraal staat. ,,De klant kan makkelijk kiezen voor vers, gezond en lekker eten met een brede selectie verspakketten en kant-en-klaarmaaltijden.”

De vernieuwde supermarkt heeft LED-verlichting en een installatie waarmee warmte terug wordt gewonnen. Gas wordt niet meer gebruikt en dat levert een forse energiebesparing op. ,,Ook hebben we producten van lokale leveranciers. Zo vind je bij ons alle siropen van Hooghoudt én hebben we Knol’s Koek. We zijn blij dat ze na de brand weer op volle toeren draaien.”

Dry misting

Bij binnenkomst van de vernieuwde winkel word je verrast met een wereld van verse groenten en fruit, van (lokale) telers in Nederland en daarbuiten. Opvallend is ‘dry misting’, een fijne verneveling van water waardoor groente en fruit langer vers blijven. Marije Douwstra: ,,Soms heb je wat minder tijd of inspiratie om te koken. Bij ons is het gemakkelijker dan ooit om te kiezen voor vers, gezond en lekker eten met een brede selectie verspakketten, maaltijdboxen en kant-en-klaarmaaltijden

Borrelplanken

Iets verderop vinden klanten heerlijk geurend vers brood zo uit de oven en lekkere taarten en taartjes, koek en bonbons. Voor ontbijt, lunch en borrel is er een extra groot aanbod aan vleeswaren, kaas, worsten, grillproducten, tapas, olijven, salades en andere borrelhapjes. Medewerkers staan klaar om te adviseren over de nieuwste smaken en om verrassende borrelplanken te laten proeven.

Zelfscankassa

Albert Heijn Paddepoel heeft voor het eerst zelfscankassa’s. Marije Douwstra: ,,We bieden zo meer betaalgemak. Je kunt nu boodschappen doen met zelfscan. Met de handscanner of je mobiele telefoon scan je tijdens het winkelen de producten of je scant zelf de boodschappen bij de zelfscankassa. Afrekenen bij de gewone kassa blijft natuurlijk mogelijk.” Tot en met zondag is er de zogenaamde Gouden Handscanner: als klanten gebruikmaken van zelfscannen maken ze kans op een verspakket.