Stadspark in Groningen decor voor 's lands grootste jeu de boules-toernooi

Het Stadspark in Groningen is zaterdag en zondag toneel van Martini Masters. Met bijna tweehonderd deelnemers per dag is dit het grootste jeu de boules-toernooi van ons land.

Op het toernooi wordt in teamverband gestreden. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen de speelvormen triplette - drie tegen drie - en doublette - twee tegen twee.

Het tripletten staat op zaterdag geprogrammeerd, het doubletten op zondag.

Kwalificatietoernooi

Het zaterdagtoernooi geldt bovendien als kwalificatietoernooi voor een van de drie tornooien waarin gestreden wordt om de nationale titel.

De ranglijstspelers kunnen via deze toernooien kwalificatie voor de wereldkampioenschappen petanque - de meest verspreide variant van jeu de boules - afdwingen.

Ere- en eerste divisiespelers

Op de deelnemerslijst van Martini Masters staan spelers uit zowel de ere- als eerste divisie van de Nationale Competitie Petanque. Onder hen meervoudig nationaal kampioen Kees Koogje en ‘local hero’ Rick van Lier.

Het toernooi, dat is georganiseerd door de plaatselijke petanquevereniging Près le But, begint beide dagen om 10.00 uur. De finales staan aan het begin van de avonden geprogrammeerd.