Herinnerings in beeld: van Jongensstad tot Timmerdorp 

De geschiedenis van Groningen in beeld gebracht door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Deze week: van Jongensstad tot Timmerdorp.

Hout, spijkers en een boel jonge jongens bij elkaar. In de zomer van 1952 vermaakten de thuisblijvers zich aan de Molukkenstraat in de Korrewegwijk met deze timmeractiviteiten. In een paar dagen tijd verrees een ware houten stad in miniatuur. De jongens kozen zelf hun eigen gemeentebestuur, politie en brandweer. De zogenaamde Jongensstad bood als leuke en leerzame activiteit de uitkomst voor die eindeloos lange vakantie.

Tegenwoordig is timmerwerk niet meer alleen voor jongens. Van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 augustus kunnen zowel jongens als meiden terecht bij het Timmerdorp op het Suikerunie terrein. Hier kunnen ze zich vier dagen lang uitleven op het creëren van hun eigen houten constructies. De kinderen leren hun creativiteit te gebruiken en bouwen in minder dan een week een compleet houten dorp. Tickets voor deze editie zijn helaas al uitverkocht, maar alle Stadjers zijn op vrijdagmiddag vanaf 15:00 uur welkom op het terrein om de creaties te bekijken.

Tekst: Tamara Leenhouts

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl