Boulers maken er bijna nachtwerk van in Groningen

In het Stadspark in Groningen zijn zondagavond nog steeds de finales van de Martini Masters aan de gang. Het jaarlijkse jeu-de-boules toernooi van de vereniging Près le But begon vanmorgen al om 10 uur.

,,Het kost bij deze sport even tijd voordat de winnaar bekend is’’, zegt secretaris Dirk Gebben van de organiserende vereniging. De bijna 200 deelnemers (96 duo’s) komen uit het hele land, een enkeling zelfs uit Duitsland.

Daar kwamen zaterdag voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi ook de winnaars van de triplettes (3:3 wedstrijden) vandaan. Ze doen vandaag niet meer mee.

Zaterdag was uitslag pas tegen middernacht bekend

Ook dat was al een lange dag. ,,Pas rond half twaalf was de lang gelijkopgaande strijd beslist. Het was de hele dag spannend.’’ Bij jeu de boules gaat het om wie het eerst 13 punten maakt. ,,Alleen in de voorrondes spelen we op tijd. Anders lukt het niet.’’

Het toernooi werd voor de 27e keer gehouden rond het clubgebouw de Boulière: de voormalige volière bij de Stadsparkvijver. Rond het paviljoen waren 48 speelvelden van circa 3x13 meter uitgezet.