‘WAD live’ in première op Noorderzon in Groningen

Op Noorderzon in Groningen gaat zaterdag 24 augustus ‘WAD live’ in première. Hierin wordt de natuurfilm ‘WAD’ van Ruben Smit, die in 2018 verscheen in de bioscoop, vertoond onder begeleiding van het Noordpool Orkest en verteller Rob Buiter.

‘WAD live’ beoogt een extra dimensie te geven aan ‘WAD, overleven op de grens van water en land’. Deze wordt onder andere gecreëerd door het 42-koppige Noordpool Orkest.

Dirigent Reinout Douma heeft de muziek van Martin Fondse verwerkt tot een nieuwe muzikale compositie met veel ruimte voor improvisatie.

,,We hebben een totaal nieuwe dramaturgie gemaakt van de beelden, muziek en de tekst. Daarmee is ‘WAD live’, zelfs voor mensen die de film al hebben gezien, een nieuwe belevenis en een muzikale artistieke hommage aan de wadden”, zegt Douma.

Natuurjournalist en radiomaker Rob Buiter, onder andere bekend als verslaggever voor het NPO Radio 1-programma ‘Vroege Vogels’, vervangt regisseur Ruben Smit als verteller bij de voorstellingen. Smit is uitgevallen door ziekte.

Na Noorderzon speelt ‘WAD live’ nog in ruim twintig theaters door heel Nederland. De voorstelling op Noorderzon is uitverkocht.