Aftrap 145ste viering Groningens Ontzet met zomerkermis op Grote Markt

Met de zomerkermis op de Grote Markt wordt dinsdag 20 augustus om 16.00 uur de 145ste viering en herdenking van het Ontzet van de Stad Groningen afgetrapt.

Vervolgens concentreert de viering en herdenking van Groningens Ontzet zich op dinsdag 27 en woensdag 28 augustus. Dat gebeurt met traditionele activiteiten als de paardenkeuring op de Vismarkt, het concours hippique op de drafbaan van het Stadspark en het afsluitende vuurwerk in de Zuiderhaven.

Voorstellingen Bommen Berend Jeugdkoor

Maar het door de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken samengestelde programma bevat ook nieuwe onderdelen. Een goed voorbeeld is de voorstelling die het Bommen Berend Jeugdkoor drie keer speelt op de binnenplaats van het Noordelijk Scheevaartmuseum.

Jonge acteurs zetten hierin een verhaal neer dat zich afspeelt in 1672, het jaar dat de Groningers zich wisten te ontdoen van de vijandelijkheden van Bommen Berend.

Kaarten voor deze voorstellingen - om 14.00, 16.00 en 19.30 uur - zijn gratis, maar reserveren via bommenberendjeugdtheater@gmail.com of bommenberendtheater@gmail.com wordt aanbevolen.

Zomeravondconcert Noord Nederlands Orkest

Ook nieuw is het concert dat het Noord Nederlands Orkest dinsdag 27 augustus vanaf 20.00 uur geeft op de Ossenmarkt. Hierin worden melodieën uit tv-series van vroeger en nu ten gehore gebracht.

Mondharmonicaspeler Hermine Deurloo soleert, Arjan Tien dirigeert en Eric Corton presenteert.

Hedendaagse popmuziek op het Waagplein

Liefhebbers van hedendaagse popmuziek moeten dinsdag 28 augustus vanaf 17.30 uur op het Waagplein zijn. CYNN, Wanton, The Mudd en Haas treden hier gratis op.

Groote Maaltijd

Voor de Groote Maaltijd op 28 augustus, een vast onderdeel in de programmering, hebben zich al meer dan 120 vrienden, gasten en sponsors van Volksvermaken gemeld. Zij krijgen op straat voor restaurant de Weeva een maaltijd van zuurkool en gehaktbal opgediend.

Het volledige programma van de viering en herdenking van het Ontzet van Groningen is te vinden op de website van de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken. De zomerkermis duurt tot en met dinsdag 28 augustus.