Groninger Bodem Beweging werft 4000ste lid op Noorderzon

De Groninger Bodem Beweging (GBB) heeft maandag op Noorderzon in Groningen haar vierduizendste lid verwelkomd: Anne Verdam uit Groningen.

,,Het is belangrijk om de GBB te ondersteunen”, verklaarde Verdam zijn beslissing lid te worden. ,,Vooral omdat de overheid de getroffenen zo in de kou laat staan.”

De belangenvereniging zegt blij te zijn met iedere steun. Om haar dankbaarheid te illustreren overhandigde ze Verdam een bloemetje. Om eraan toe te voegen dat de GBB-aanhang nog veel groter is. „Het gaat voornamelijk om gezinnen. De aanhang bestaat dus uit circa 10.000 mensen.”

GBB op Noorderzon

De GBB staat met een ‘Bevingsbeleving’ op Noorderzon om de aandacht te vestigen op de onzichtbare schade van de aardbevingen: de mentale toestand waarin Groningers zich bevinden.

Ze hebben geen grip op de situatie en een eindpunt in onzichtbaar, constateert de GBB. Dit maakt hen volgens haar machteloos en soms ook ziek. ,,Zo ziek dat er zelfs PTTS (posttraumatisch stresssyndroom, red.) kan ontstaan. De gevolgen van de voortdurende gaswinning zijn desastreus voor Groningers.”