PSV vindt Doan nu te duur, Japanner hoopt dat FC Groningen bijdraait

PSV heeft FC Groningen te kennen gegeven dat de club de vraagprijs voor de Japanse middenvelder Ritsu Doan (21) op dit moment te hoog vindt. Komt daarin geen verandering, dan zien de Eindhovenaren af van een transfer en schakelen ze door naar alternatieven.

PSV vindt Doan een uitstekende speler, wil hem graag overnemen en is ook best bereid om daarvoor een behoorlijk bedrag te betalen. Doan zelf wil dolgraag voor PSV uitkomen, omdat hij de stap naar Eindhoven als het juiste vervolg voor zijn carrière ziet.

Hij hoopt dat FC Groningen wil meewerken aan een transfer en nog bijdraait. Met de huidige vraagprijs en door PSV getaxeerde marktwaarde voor Doan wordt het echter lastig om een overeenkomst te realiseren. Beide partijen zullen geen slok maar een flink glas water bij de wijn moeten doen, terwijl Doan wellicht ook zelf een bijdrage kan leveren.

Vraagprijs van 13 miljoen

FC Groningen wil ongeveer 13 miljoen euro en nog wat emolumenten voor Doan ontvangen en intern is iedereen bij PSV het erover eens dat dat bedrag niet realistisch is. Waar binnenlandse transfers van talentvolle spelers in deze categorie tot een paar jaar geleden nog 4 à 5 miljoen euro kostten, ziet de club nu ineens een prijs op zich afkomen die niemand had verwacht.

Dat Doan ongeveer een miljoen of 8 zou kosten, was al wel ingecalculeerd. Nu het laat in de transferperiode is, zou daar ook nog wat bij kunnen komen omdat FC Groningen wellicht moet schakelen.

Lozano

Een prijs van 13 miljoen euro en nog een extra in de vorm van een enkele clausule is voor PSV echter te gortig en als gezegd van de hand gewezen. PSV incasseert de komende dagen weliswaar een mooie prijs voor Hirving Lozano, maar heeft er geen belang bij om de inflatie op de binnenlandse transfermarkt op te jagen.

PSV heeft onder meer aanvaller Nicolás Gonzales (21) van VfB Stuttgart in beeld als alternatief, meldde De Telegraaf dinsdag. Hij stond vorig jaar ook op de lijst van potentiële versterkingen, voor het geval Hirving Lozano na een seizoen al zou vertrekken. De Mexicaan rondt de komende dagen een transfer naar SSC Napoli af.