Pé en Rinus bij lancering Fietsenwebshop

GRONINGEN Dinsdagmiddag 20 augustus was het feest aan de Protonstraat in stad. Vol trots werd daar de fietsenwebshop van WerkPro Stallingen onder de naam UpCycle gelanceerd.

Frank den Hollander en Peter de Haan, alias Rooie Rinus en Pé Daalemmer, verhoogden de feestvreugde met een ludieke variant op hun aloude stamper ‘Framenummer’. Halverwege de openingsspeech van wethouder Carine Bloemhof kwam het duo aan op de fiets met framenummer 1422055, merk Gazelle, die ooit gestolen werd van Rinus en die na 40 jaar in het water van het Hoge der A werd teruggevonden. De twee zijn aan het goede adres en binnen no time hebben ze een mooi tweedehandsje gescoord. Het oude exemplaar wordt uiteraard opgeknapt.

WerkPro wil met de tijd meegaan en biedt de fietsen vanaf vandaag ook digitaal aan op www.upcyclegroningen.nl. Reclamebureau Jong Belegen bedacht, samen met studenten van de opleiding Marketing & Communicatie van het Noorderpoort, de naam en ontwierp het logo en het foldermateriaal.

„Wie de lokale media volgt weet dat er veel fietsenoverlast is in de binnenstad”, zegt Wim Reckers van WerkPro Stallingen. „In samenwerking met de gemeente pakken we dit probleem aan door de fietsen op te knappen en weer te verkopen.” Werkbedrijf WerkPro verkoopt al tientallen jaren, gerecyclede, tweedehands fietsen. Deze fietsen koopt WerkPro van de gemeente, die ze heeft verwijderd uit de binnenstad en op voorwaarde dat de rechtmatige eigenaar zich niet heeft gemeld. Op de verschillende rijwielherstelplaatsen van WerkPro doen mensen, die niet op eigen kracht aan werk kunnen komen, werkervaring op. Onder deskundige en begeleiding knappen ze de fietsen op voor gebruik. Zo krijgen de fietsen een tweede leven.

Ineke Doornbos