Zo wordt de zuidelijke ring weer geschikt gemaakt voor het wegverkeer

De ‘grote’ werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg in Groningen zijn klaar, maar waarom is de ring dan nog niet open voor het wegverkeer?

Aannemerscombinatie Herepoort heeft deze week nodig om de weg weer geschikt te maken voor het wegverkeer. Zo wordt er nieuw asfalt gelegd.

Bert Kramer van Herepoort vertelt dat het asfalt is weggehaald voor de zomersluiting. ,,We wisten dat het asfalt hier zou gaan verzakken vanwege de werkzaamheden. We kozen er daarom voor om het weg te halen, zodat we een deel opnieuw kunnen gebruiken”, zegt Kramer.

Op de weg worden drie lagen asfalt gelegd. Daarna worden er lijnen getrokken en komt er een betonnen scheidingswand tussen beide weghelften. De verlichting komt weer terug en verkeersborden worden teruggeplaatst.

Herinrichting van de Waterloolaan

Ook wordt er nog gewerkt aan de herinrichting van de Waterloolaan bij de Verlengde Hereweg. Daar kan het verkeer straks in beide richtingen rijden. ,,Dat moet klaar zijn voordat de ringweg weer open kan”, vertelt Kramer.

Hij zegt dat de werkzaamheden goed op schema liggen. ,,Er moet nog veel gebeuren. Dit weekend leggen we de laatste hand aan de werkzaamheden om de ringweg weer geschikt te maken voor het verkeer. Dan gaat de weg maandag om 06.00 uur weer open.”