ITF SportStroom World Tennis Tournament: tennissers uit de hele wereld naar Haren

Op Tennispark Haren gaat zaterdag 24 augustus het met 30.000 euro gedoteerde ITF SportStroom World Tennis Tournament van start. Professionele tennissers van heinde en verre komen hiervoor naar Haren.

Het ITF SportStroom World Tennis Tournament wordt zaterdag 24 augustus afgetrapt gestart met de pre-kwalificaties voor zowel het heren- als het damestoernooi. Hierin strijden zestien spelers om vier wildcards voor het kwalificatietoernooi, dat zondag 25 augustus begint. Het hoofdtoernooi gaat dinsdag 27 augustus van start en duurt tot en met zondag 1 september.

Profs uit de hele wereld en Nederlanders

Het toernooi trekt professionals uit de hele wereld; hun positie op de wereldranglijst varieert van de 300ste tot de 600ste.

Uiteraard maken tal van Nederlandse spelers hun opwachting op het toernooi. De bij de dames als tweede geplaatste Eva Vedder, bijvoorbeeld. Zij stond recent nog in de finale van het Broekhuis Peugeot World Tennis Tour Oldenzaal.

Of Ryan Nijboer, halve finalist in Oldenzaal, die bij de heren als eerste is geplaatst.

Zowel Vedder als Nijboer deed als jeugdspeler mee aan het topjeugdtoernooi in Haren.

Lezingen Roger Davids en Jacco Eltingh

Toernooiorganisator Tennis- en Squashclub in Haren (TSH) presenteert tijdens het toernooi – in nauwe samenwerking met de KNLTB – ook nog een programma rondom duurzaamheid, energiebesparing, subsidies en LED-baanverlichting.

Verder geven KNLTB-voorzitter Roger Davids en voormalig proftennisser Jacco Eltingh, tegenwoordig technisch directeur van de bond, lezingen, en staan een KidsDay, een workshop Multi SkillZ 2.0 voor sportdocenten en tennistrainers, en een dansworkshop op het programma.

Het volledige programma is te zien op www.wttharen.nl.