Met respect voor milieu verbouwde Albert Heijn in Beijum weer open

De Albert Heijn aan de Stoepemaheerd in de Groninger wijk Beijum is na een ingrijpende verbouwing weer open. De supermarkt heeft niet alleen een ruimer assortiment gekregen, maar is ook nog eens ‘met respect voor het milieu’ verbouwd.

,,Met het nieuwste concept van Albert Heijn zijn we helemaal klaar voor de toekomst”, vertelt ondernemer Alice Meins. ,,Maar onze winkel heeft niet alleen een metamorfose ondergaan, hij is nu ook duurzaam.”

De vernieuwde winkel heeft energiezuinige led-verlichting en een warmteterugwininstallatie (WTW-installatie). Gas wordt niet meer gebruikt.

De supermarkt maakte voor de boodschappenservice al gebruik van een elektrische bestelbus.

Nieuw zijn de zelfscankassa’s. Alice Meins: ,,Klanten kunnen zelf de producten scannen en afrekenen bij de Scan & Go kassa’s.”