Nieuw deelnemersrecord voor Groningen Swim Challenge

De inschrijving voor enkele van de onderdelen sluit pas volgende week woensdag. Toch is nu al duidelijk dat een recordaantal zwemmers de zaterdag erop meedoet aan de Groningen Swim Challenge.

De Groningen Swim Challenge is een zwemtocht in estafettevorm van Zoutkamp naar Groningen. Deelnemers gaan niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen met hun team ook minimaal 1500 euro op voor het UMCG Kanker Researchfonds.

City Swim

De deelnemers krijgen vanaf de Westerhaven gezelschap van mensen die uitsluitend de laatste anderhalve kilometer door de Groninger diepenring meezwemmen. Dit onderdeel heet City Swim.

Halverwege het parcours van de City Swim sluiten bovendien de deelnemers van de Kids Swim - kinderen tussen de 10 en 15 jaar met de zwemdiploma’s A en B - aan. Zij zwemmen 750 meter.

Alle ‘lijntjes’ - een vierde onderdeel is de Ultra Challenge over 50 kilometer (vanaf Lauwersoog) - komen rond 20.00 uur samen in de Oosterhaven.

Inschrijving sluit 28 augustus

De inschrijving voor de Swim Challenge en Ultra Challelenge is gesloten. Maar die van de City Swim en de Kids Swim is nog geopend. Toch is de Groningen Swim Challenge nu al zeker van een deelnemersrecord.

De teller staat momenteel namelijk al op ruim driehonderd deelnemers. Vorig jaar zwommen in totaal 270 mensen mee. Dat was toen een record.