Autofabrikant Tesla overweegt bouw megafabriek vlak over Duitse grens

Autofabrikant Tesla overweegt elektrische auto’s en batterijen te gaan bouwen in het Duitse Dörpen, nog geen twee uur rijden vanaf de grens bij Emmen.

Dit melden Duitse media vandaag.

De burgemeester van Dörpen bevestigt bij omroep NDR dat een delegatie van Tesla in zijn gemeente op bezoek geweest is. De fabrikant zou interesse hebben in een bedrijventerrein aan het zogeheten Küstenkanal. Naast Dörpen is ook de stad Emden in beeld als productielocatie. Ook hier heeft een delegatie van Tesla poolshoogte genomen.

Het gaat om de komst van een megafabriek, die tussen de 1000 en de 2000 banen moet opleveren. De regering van de deelstaat Nedersaksen, waarin beide plaatsen liggen, heeft het voornemen van de fabrikant inmiddels ook bevestigd.

Als de producent een definitief besluit neemt over een vestigingsplek, hoopt directeur Herman Idema, van Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen dat Tesla niet alleen naar Duitsland, maar ook naar Emmen kijkt. ,,Wij hebben hier vijftig hectare aaneengesloten grond liggen op bedrijventerrein Rundedal, pal aan de A37. Bovendien kunnen wij volledig CO2-neutraal produceren. Een prima locatie en ze zijn meer dan welkom.”