Leegstand dreigt voor pand Forum Images na verhuizing

Het gebouw van Forum Images aan de Heresingel in Groningen dreigt leeg te komen te staan. Het filmtheater verhuist op 29 november naar het Groninger Forum.

De huidige locaties van het Forum in de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat en het filmtheater aan het Hereplein verhuizen naar de Nieuwe Markt. De acht bibliotheeklocaties in de stadswijken en in Haren en Ten Boer blijven bestaan.

Extra ruimte niet nodig

De locatie aan de Herebinnensingel is in eigendom van de gemeente Groningen. Het Noorderpoortcollege had serieuze belangstelling om het pand te huren na de verhuizing van het Forum. De bioscoopzalen zouden prima locaties zijn voor studenten die kunst- en cultuuropleidingen volgen, waarvoor groeiende belangstelling is. In de weekenden zou de bioscoop haar oude functie kunnen behouden.

Het Noorderpoortcollege heeft besloten haar intrek niet te nemen in het nieuwe pand. Van hogerhand is besloten dat kunst- en cultuuropleidingen niet verder mogen groeien. Daarom heeft het Noorderpoortcollege de extra ruimte niet nodig. De gemeente denkt na over hoe het pand kan worden gebruikt en is op zoek naar een nieuwe bestemming.

Bibliotheek Oude Boteringestraat

De andere locatie waar het Forum straks geen gebruik meer van maakt, is de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat. Dit pand is in eigendom van de Rijksuniversiteit Groningen. In dit pand komt straks de rechtenfaculteit van de universiteit.

Die faculteit zetelt momenteel in het Harmoniecomplex in de binnenstad. Nadat de rechtenfaculteit over is gegaan, wordt het Harmoniecomplex grondig gerenoveerd en wordt het de thuisbasis van de faculteit Letteren.