Line-up VERA Talkshow compleet met Dead Moon-bassiste Toody

Met Dead Moon-bassiste Toody Cole is de line-up van de VERA Talkshow compleet. Deze talkshow vindt zaterdag 31 augustus plaats ter gelegenheid van de viering van het 120-jarig bestaan van de stad-Groninger poptempel VERA.

Toody Cole richtte in 1987, met haar man Fred Cole en drummer Andrew Loomis, Dead Moon op. Deze band, die punk, garage, country en psychedelica in elkaar liet versmelten, kwam in 1990 voor het eerst naar Europa. Daarbij werd ook VERA aangedaan.

Vervolgens zou de naam Dead Moon onlosmakelijk met VERA verbonden raken. Zelfs nadat Dead Moon in 2006 uit elkaar viel bleven Fred en Toody Cole komen - met Pierced Arrows en het semi-akoestische duo Fred & Toody.

In totaal speelde Toody 29 keer - een absoluut record - met Fred in VERA. Fred stierf in 2017. Een jaar eerder was Andrew Loomis al overleden. Toody is derhalve het enig overgebleven lid van Dead Moon.

VERA Talkshow en open huis

De VERA Talkshow duurt van 20.30 tot 22.40 uur. Onder anderen ook Meindert Talma, de journalisten Syp Winia, Erik Dijkstra en Maaike Borst, oud-VERA-lid Pieter Caljé, programmeur Peter Weening en de bestuurders Tjeerd van Dekken en Femke Eerland maken hun opwachting in de talkshow.

VERA houdt 31 augustus bovendien open huis; van 13.00 tot 17.00 uur.