Eigenaar van kebabrestaurants Hasret, Özan (en nog veel meer) in Groningen failliet verklaard

De eigenaar van verschillende kebabrestaurants in de stad Groningen is failliet verklaard door de rechtbank. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor zijn zaken.

Emrah Yurtmaz is de eigenaar van onder meer Hasret aan de Steentilstraat en Astraat, van Özan in de Oude kijk in ‘t Jatstraat, diverse bezorgrestaurants en foodtrucks die eten verkopen op festivals. In totaal gaat het om zeventien handelsnamen.

Restaurants blijven voorlopig open

Het faillissement is vorige week uitgesproken. Het is onduidelijk wat de precieze aanleiding is voor het faillissement. Yung Li is de curator van Yurtmaz. Hij vertelt dat de uitspraak gaat over Yurtmaz als privépersoon, de restaurants zelf zijn volgens hem niet failliet.

Op de vraag of de restaurants open blijven, zegt Li: ,,We werken hard aan een oplossing. De uitspraak heeft niet direct gevolgen voor de winkels. Die blijven voorlopig open.”

Li zegt dat hij verder geen uitspraken kan doen over het faillissement. ,,Het gaat om een privépersoon, niet om een bedrijf. Daarom moet ik erg terughoudend zijn met wat ik hierover kan vertellen”, aldus de curator.

Meer duidelijkheid in oktober

Een medewerker van een van de zaken vertelt telefonisch dat Yurtmaz momenteel met vakantie is. ,,Dat was hij ook al toen het faillissement werd uitgesproken. Hij wist er niks van. Daarop zijn dezelfde dag nog de openstaande vorderingen overgemaakt. We wachten nu nog op de volgende zitting. Dan wordt het faillissement teruggedraaid”, aldus de medewerker.

Yurtmaz zelf reageert niet op herhaalde verzoeken van deze krant om een reactie. Normaal gesproken heeft een curator een maand nodig om een eerste verslag te maken, waarin bijvoorbeeld staat wat de schulden van Yurtmaz zijn en waar de schuldeisers geld kunnen halen.

Naar verwachting is begin oktober meer duidelijkheid over het faillissement en de gevolgen daarvan voor het personeel en de restaurants.