Green Day in juni met Weezer en Fall Out Boy in Stadspark Groningen

Het Amerikaanse punkrocktrio Green Day treedt zondag 14 juni 2020 op in het Stadspark in Groningen.

De band rond Billy Joe Armstrong kondigde dinsdagmiddag de Hella Mega wereldtournee aan. In het voorprogramma staan Weezer en Fall Out Boy.

De bekendmaking valt samen met de release van de single Father of all. Het is een track van de volgende Green Day-plaat, die in februari 2020 uitkomt.

Parijs, Groningen, Londen

De tour start 13 juni in Parijs. Vervolgens trekken de drie bands naar Groningen. Daarna staan optredens in Antwerpen, Wenen, Glasgow, Londen, Huddersfield en Dublin op het programma. Aansluitend volgt het Amerikaanse deel van de tournee.

Op sociale media circuleerden onder fans al enkele dagen opgewonden geruchten over een mogelijke tournee van de band die in 1994 doorbrak met de cd Dookie. Van die plaat werden negen miljoen exemplaren verkocht.

Green Day in 1992 al in Simplon

Het is niet de eerste keer dat Green Day in Groningen staat. Op 2 januari 1992 speelde de band voor een kleine 100 mensen in de bovenzaal van Simplon in Groningen. Sindsdien is de band niet vaak meer in het clubcircuit te zien geweest. In 2017 was de band een van de hoofdacts op Pinkpop.

Met de plaat Dookie en de hit Basket case uit 1994 blies de in 1986 opgerichte Californische band de populariteit van de punk nieuw leven in. Wereldwijd werden van de band 70 miljoen platen verkocht. De plaat American idiot uit 2004 ging meer dan 7 miljoen keer over de toonbank.

Weezer in 1995 in Vera

Het optreden van Weezer in het Stadspark betekent voor deze band een weerzien met de stad. Op 5 februari 1995 speelde de band voor een uitverkocht huis in club Vera.

Het belooft in juni een druk maandje te worden in het Stadspark. Een week na het optreden van Green Day, Weezer en Fall Out Boy vindt de tweede editie van Stadspark Live plaats.

De kaartverkoop start vrijdag 20 september om 10.00 uur via Ticketmaster.