Opgepast: Matrassenverkoper blijkt oplichter (briefjes verspreid in wijk Lewenborg in Groningen)

Heeft u ook een briefje in de bus gekregen van een marktkoopman die er na vijftig jaar mee stopt en daarom zijn waar goedkoop aanbiedt? De briefjes zijn in elk geval verspreid in de Groninger wijk Lewenborg en wellicht nog op andere plekken. Maar trap er niet in.

Een inwoonster van het Brabantse Waalwijk kreeg ook zo'n briefje in de bus: 'Marktkoopman stopt ermee'. Matrassen werden daarom voor een spotprijs aangeboden, alleen na telefonische afspraak.

Man probeerde te zoenen

De Waalwijkse maakte een afspraak, vertelde ze het Brabants Dagblad, en er kwam een man langs. Ze had maar één matras nodig, maar ze liet zich ompraten en ging akkoord met twee matrassen voor 200 euro, die meteen in haar bed werden gelegd. ,,Maar de ene was veel hoger dan de andere, dat wilde ik niet'', zei ze tegen de verslaggever van het BD. ,,'Ach, daar merk je niets van', zei die man. 'Ga er maar eens op liggen.' Ik was nog zo gek dat te doen ook. Toen kwam hij naast me liggen en probeerde me te zoenen."

De vrouw vertelde de krant dat ze haar geld terugeiste en dat ze de man probeerde tegen te houden toen hij met geld en zonder matrassen wilde vertrekken. Maar hij was sterker en ging er vandoor.

Ze deed aangifte, maar de politie kon weinig voor haar doen, omdat ze in eerste instantie zelf akkoord was gegaan met de koop.