‘Professor Conny’ hervat inzamelingstocht naar Santiago

Hoogleraar klinische syndromologie Conny van Ravenswaaij van het UMCG, beter bekend als professor Conny, hervat haar pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Ze moest deze 1200 kilometer lange wandeltocht in juni onderbreken vanwege een enkelblessure.

De wandeling staat in het teken van het inzamelen van geld voor haar onderzoek naar chromosoom 6-aandoeningen. Deze aandoeningen zijn zeldzaam. Er is bovendien weinig bekend over de gevolgen voor de kinderen die geboren worden met deze aandoening.

Het onderzoek probeert op basis van door ouders verzamelde informatie de gevolgen voor verschillende chromosoom 6-aandoeningen in kaart te brengen. Met deze kennis weten ouders beter waar ze aan toe zijn en kunnen ze, samen met hun dokter, de behandeling en begeleiding van hun kind hierop aanpassen.

Gefinancierd uit crowdfunding

Het onderzoek wordt volledig uit crowdfunding gefinancierd. De wandeltocht naar Santiago de Compostella is de grootste actie tot nu toe.

Nu gaat ze haar tocht dus hervatten. Niet alleen om de eindstreep te bereiken, maar vooral ook om het streefbedrag van 12.000 euro te behalen. De teller staat op dit moment op 7000 euro.